The challenges of exports: solutions to the bureaucratic hurdles encountered by Swiss investors

Our Chamber will organize a webinar on customs procedures: “The challenges of exports: solutions to the bureaucratic hurdles encountered by Swiss investors”.
Date: Tuesday, April 2nd, 2024, 14:00 - 16:00
Guest speaker: CLAUDIU ARDELEANU, General Manager,
Directorate of Customs Procedures and Excise Products,
ROMANIAN CUSTOMS AUTHORITY
The event will be held in Romanian language.

Camera de Comerț Elveția-România (CCE-R) are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul online ”Provocările exporturilor: soluții pentru obstacolele birocratice întâmpinate de investitorii elvețieni”,
în cadrul căruia se vor discuta o serie de subiecte de actualitate legate de provocările pe care le întâmpină companiile elvețiene care desfășoară activități de export-import din/în România, dar și exemplele de bune practici de la care se pot inspira oamenii de afaceri din companiile elvețiene prezente în România.
 
Evenimentul va fi organizat marți, 2 aprilie 2024, 14:00 - 16:00 și se va desfășura online, sub forma unui webinar.
Invitatul nostru va fi dl. CLAUDIU ARDELEANU, Director General,
Direcția Proceduri vamale și în Domeniul Produselor Accizabile,
AUTORITATEA VAMALĂ ROMÂNĂ.


Printre temele de discuție abordate în cadrul evenimentului se află:

  • Care sunt cele mai mari obstacole birocratice întâlnite în ceea ce privește exportul/importul de bunuri și servicii pe ruta România-Elveția? Cum ar putea fi îmbunătățită legislația în acest sens?
  • În ce măsură poate oferi Autoritatea Vamală Română îndrumări pentru a ajuta companiile elvețiene să navigheze prin reglementările și cerințele vamale complexe pentru a asigura conformitatea și minimizarea întârzierilor în procesele de export sau import?
  • Ce modificări legislative ar putea simplifica activitățile Autorității Vamale în ceea ce privește relația cu investitorii elvețieni?
  • Ce strategii sunt implementate de autoritățile vamale pentru a aplica eficient legislația CBAM?
  • Există posbilitatea, la nivelul autorităților vamale, de reducere a termenelor de răspuns pentru solicitările investitorilor?